header logo rood
Voedingsbureau(61van65)

Maak hier een afspraak met Yvonne

Kwaliteitsgeregistreerd tot 20-02-2027 Y. Hollander 

Yvonne Hollander

Mijn naam is Yvonne Hollander. Ik ben diëtiste, sportinstructrice en praktijkeigenaar. Ik ben daarbij deskundige op het gebied van voeding, gedrag en sport bij gezondheid en ziekte. Voeding speelt een belangrijke rol in ons leven. Niet voor niets, zijn aan belangrijke feestdagen speciale gerechten of lekkernijen gekoppeld en vieren we feest met lekker eten en drinken. Gezonde voeding heeft het lichaam nodig om alle vitaminen en mineralen uit op te kunnen nemen en heeft een grote invloed op hoe jij je voelt (futloos of energiek), op je herstel tijdens en na ziekte (goed gevoed herstel je sneller) en kan ook bepalend zijn voor je prestatievermogen bij sport (sporters kennen allerlei ongemakken zoals ‘de man met de hamer tegen komen’, klotsende darmen, kramp in de spieren, geen vooruitgang meer boeken, ect.). Ik wil je graag inspireren en motiveren om jouw doel te bereiken. Ik geef ideeën en praktische oplossingen wat betreft voeding, leefstijl en gedragsverandering. Mijn missie is om het beste uit jezelf te halen om je zo lekker mogelijk te voelen. 

In oktober 2014 ben ik gestart met mijn praktijk Voedingsbureau Yvonne Hollander. Eerst alleen in Groningen bij Plaza Sportiva Euroborg, later ben ik uitgebreid met de locaties Appingedam, Uithuizen en Hoogeveen. Ik vind het belangrijk om goede samenwerkingen aan te gaan met huisartsen en andere zorg professionals om de juiste zorg te kunnen bieden en een advies op maat te kunnen leveren. Om mij scherp te houden begeleid ik regelmatig afstudeerstagiaires van de opleiding Voeding & Diëtetiek. Zij komen met de nieuwste inzichten van de opleiding en willen alles van mij weten hoe het reilt en zeilt in de praktijk. Hierdoor blijf ik mijzelf ook steeds ontwikkelen in mijn vakgebied en als persoon. 

Verder ben ik erg actief als diëtist en ondernemer op verschillende vlakken. Zo geef ik regelmatig lezingen, workshops en gastcolleges bij verschillende opleidingen, zowel op MBO als HBO niveau. Daarnaast ben ik bestuurslid bij de beroepsvereniging Nederlandse Vereniging voor Diëtisten voor de regio Groningen/Drenthe en voorzitter van het Diëtisten Platform Noord Nederland. Tevens ben ik actief betrokken bij de werkgroep IKNL, dit is een werkgroep voor diëtisten die patiënten met kanker begeleiden. Mijn werk is daardoor iedere dag anders. Nieuwsgierig ben ik naar iedere client die bij mij op het spreekuur verschijnt en ik hoop jou snel te ontmoeten!

Verschil met een gewichtsconsulent / leefstijladviseur, e.a.voedingsberoepen

Er zijn of ontstaan steeds weer andere beroepen en rollen, zoals de voedingscoach, voedingsconsulent, gewichtsconsulent, leefstijlcoach, etc. De titel diëtist is een beschermde titel, wat wil zeggen dat niet iedereen zich zomaar diëtist mag noemen. Daarvoor móet je de vierjarige hbo-opleiding Voeding & Diëtetiek hebben afgerond en staan ingeschreven in het onafhankelijke kwaliteitsregister paramedici. Vanuit de medische basiskennis zijn diëtisten  medebehandelaar en kunnen diëtisten door dieetbehandeling ziekte of zwaardere zorg voorkomen. Dat vraagt om maatwerk. Voedingszorg gaat net die stap verder dan advies over wat gezonde voeding is. Daar zit de kracht van de diëtist. De basis van de diëtetiek is de driehoek medisch, voeding en psychologie. Juist de samenhang daartussen maakt het beroep uniek. Het onderscheidt zich van alle andere professies die zich bewegen op het domein van voeding.