header logo rood

Supermarkt Tour

Je wilt gezond eten maar weet niet precies welke producten je moet kiezen? In een oogopslag is vaak niet aan een verpakking te zien of het een gezonde keuze betreft of niet. Samen gaan we door de supermarkt en bekijken we voedingsmiddelen en producten. Ik vertel je alles over hoe je gezonde keuzes kunt maken en hoe je etiketten makkelijk kunt lezen en vergelijken. De tour duurt een uur en bedraagt 85 euro. Maximaal 4 personen kunnen deelnemen aan de tour. Je kunt de kosten van de tour met elkaar delen.

Gezond Bedrijf

Bijna de helft van Nederlanders is te dik. Overgewicht is niet alleen een esthetisch probleem, het brengt ook heel wat gezondheidsrisico’s met zich mee. Overgewicht vergroot de kans op o.a. hart en vaatziekten, diabetes, hoog cholesterol en gewrichtsklachten waardoor ziekteverzuim zal toenemen. Als werkgever kun je met dit probleem een proactive houding aannemen en werknemers aansporen gezonder te leven. Investeren in de gezondheid van je werknemers verdient zichzelf terug. Een gezonde leefstijl en een gezond gewicht bij je werknemers zullen zorgen voor gezonder, gemotiveerder en fitter personeel en minder ziekteverzuim.

Hoe krijg je een gezond Bedrijf?

Hoe krijg jij je personeel zover dat ze serieuzer omgaan met hun gezondheid, meer gaan bewegen en gezonder gaan eten? Door aandacht te besteden aan voeding, gedrag, bewegen en ontspannen, verlaag je het risico op ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. In plaats daarvan krijg je gemotiveerder personeel dat zich gezond voelt en beter presteert.

Door het houden van een persoonlijk spreekuur in jouw bedrijf kan je medewerkers begeleiden naar een gezonde levensstijl. Tijdens de begeleiding wordt er aandacht besteed aan gezonde voeding, gedragsverandering (slechte gewoontes veranderen in goede gezonde gewoontes) en de balans tussen bewegen en ontspanning. Het is mogelijk om per individu een persoonlijk plan op te stellen, maar ook het geven van een of meerdere workshops behoort tot de mogelijkheden. Op een interessante en interactieve manier wordt er veel geleerd over een gezonde leefstijl. 

Online Cursus: Nooit meer op dieet, creëer je eigen gezonde leefstijl!


Wat is de online cursus?
Een online cursus is een online omgeving waar je korte informatieve filmpjes en een werkboek met opdrachten kunt vinden over voeding, gedrag, bewegen en ontspannen. Je kunt daarbij zelf bepalen wanneer en hoeveel tijd je aan een onderdeel besteed. Je kunt hiermee op je eigen tempo jouw leefstijl aanpassen naar een gezonde leefstijl. Een gezonde leefstijl waarin je gewicht geen hoofdrol meer speelt, waarin je lekker in je vel zit, een balans hebt gevonden tussen gezonde voeding, lekkere ongezondere voeding en beweging. 

Onderwerpen


Voeding
Een gezonde leefstijl bestaat uit verschillende onderdelen. Uiteraard is voeding een belangrijk onderdeel. Wat is gezond? Wat kun je dan eten bij ontbijt, lunch, avond eten en tussendoor? Dit is voor iedereen anders . Afhankelijk van geslacht, leeftijd, dagelijkse beweging, wel of geen sport, etc. Ik leer je hoe je een voedingspatroon op je eigen leefstijl kunt afstemmen. Wanneer kun je dan wat lekkers/ongezonders eten? Hoe voorkom je snaai buien. Hoe lees je etiketten en hoe kun je misleidende producten herkennen in de supermarkt? 

Gedrag
Naast voeding is inzicht, gedrag en motivatie belangrijk om oude gewoonten te veranderen. Inzicht heb je nodig in je  huidige voedingspatroon maar ook in je voorkeuren en de dagelijkse keuzes die je maakt. Waarom doe je de dingen zoals je ze doet? Motivatie kan wisselen, je begint super gemotiveerd maar na een tijdje neemt motivatie af of wanneer iets niet gaat zoals je van jezelf verwacht dan klan je motivatie ook flink kelderen. Wellicht zie je het zelfs even helemaal niet meer zitten. Hoe kun je jezelf weer motiveren als je het even niet ziet zitten of weer terug bent gevallen in oud gedrag? Ik leer je hoe je realistische doelen kunt stellen en hoe je jouw doelen ook gaat bereiken. 

Bewegen en ontspannen
Beweging is belangrijk voor een gezond, fit en energiek lichaam. Hoe meer spiermassa je hebt hoe beter dit voor je gezondheid is. Je verbrandt meer energie in rust, wat gunstig is om gewicht te verliezen of om op gewicht te blijven en je bent minder vatbaar voor virussen en bacteriën waardoor je minder snel ziek wordt. Wat je aan beweging doet en nodig hebt om resultaat te boeken kan voor iedereen anders zijn. Je hoeft echt niet met gewichten in de sportschool aan de slag als dit niet is wat je leuk vindt of bij jou past. Ik geef je handvatten om beweging in je leven te integreren. Naast bewegen is het ook belangrijk om te ontspannen, hierbij gun je je lichaam om te herstellen van een trainingsprikkel. Ik leer je de balans tussen inspanning en ontspanning.

Resultaat
Of jij je gewenste resultaat behaald heb je volledig zelf in de hand. Ik geef je alle kennis en praktische handvatten om er mee aan de slag te gaan, het is echer aan jou om dit daadwerkelijk uit te voeren. Er is geen wonderpil die jou resultaat bezorgd, hier moet je tijd voor investeren en hard voor werken. Als je jarenlang niet naar je gezondheid hebt omgekeken, verwacht dan niet dat je dit in een paar weken kunt herstellen. Wees geduldig en maak het stap voor stap tot een levensstijl. Het leven gaat gepaard met gelegenheden die verbonden zijn aan eten. In deze cursus leer je hoe je deze balans kunt creëren. Met deze online cursus heb je alles wat je nodig hebt om een gezonde leefstijl te creëren wat bij jou past. 

Meld je nu aan!