header logo rood
Dietiste Alissa

Maak hier een afspraak met Alissa

KP Keurmerk Yvonne Hollander
KWALITEITSGEREGISTREERD tot 26-06-2024 Y.H.K. de Boer

Alissa Coelingh

Mijn naam is Alissa Coelingh. Geboren in Groningen, maar woonachtig in Hoogeveen. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om hard te lopen, in de buitenlucht te zijn of een boek te lezen.  

Mijn studietijd begon ik met de opleiding Sport, Gezondheid en Management. Deze opleiding ronde in ik 2015 af. Daarna gestart met Voeding en Diëtetiek. Sinds september 2020 mag ik mijzelf diëtist noemen. Met deze opleidingen heb ik 2 passies kunnen combineren, namelijk voeding én sport. 

In 2021 heb ik de opleiding tot orthomoleculair therapeut afgerond. Deze opleiding heeft mij extra verdieping gegeven. Voeding is een basisbehoefte, maar kan ook voor problemen zorgen in ons lichaam, wat zich uit in veel uiteenlopende klachten. Tijdens de opleiding heb ik geleerd hoe belangrijk gezonde darmen voor ons zijn. Zo noemen ze onze darmen ook wel ons 2e brein. Daarnaast heb ik meer geleerd over hormonen, neurotransmitters (signaalstofjes in ons lichaam), de spijsvertering en het immuunsysteem. 

Alles in ons lichaam staat met elkaar in verbinding, zowel interne factoren in het lichaam, als externe factoren uit de omgeving. Hierbij spelen voeding, stress, ontspanning, beweging, spijsvertering en slaap een rol. Daarom kijk ik niet alleen naar hoe jouw voedingspatroon eruit ziet, maar ook naar stress, mindset en andere leefstijlfactoren. Ik wil jou laten voelen hoe energiek en fit je je kunt voelen met een optimaal voedingspatroon.  

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van eetstoornissen en weet hoe het is om aan de andere kant van de tafel te zitten. Hierdoor weet ik hoe belangrijk het is dat er naar je geluisterd wordt. Daarnaast heb ik geleerd dat eten leuk kan zijn en geen dagelijkse struggle hoeft te zijn. Dit wil ik ook overbrengen op jou! 

Ik weet als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om een optimaal voedingspatroon na te streven. Samen met jou wil ik stap voor stap gaan werken naar jouw optimale voedingspatroon!