header logo rood
Dietiste Alissa

Maak hier een afspraak met Alissa

KP Keurmerk Yvonne Hollander
KWALITEITSGEREGISTREERD tot 26-06-2024 Y.H.K. de Boer

Alissa Coelingh

Mijn naam is Alissa Coelingh. Geboren in Groningen, maar woonachtig in Hoogeveen. 

In 2015 ben ik begonnen met de opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hanzehogeschool en vanaf september 2020 mag ik mezelf diëtist noemen. Voordat ik met de opleiding Voeding & Diëtetiek begon heb ik Sport, gezondheid en management gestudeerd aan de Hanzehogeschool. Tijdens deze opleiding kwam ik er al snel achter dat ik juist het stukje gezondheid en voeding erg interessant vind, maar dit miste tijdens deze opleiding. De keus om Voeding & Diëtetiek te gaan studeren was hierna snel gemaakt. Zo heb ik na deze twee opleidingen twee passies kunnen combineren. Naast mijn werk als diëtiste ben ik werkzaam in de sport en vind ik het daarom erg leuk om sporters te begeleiden. Ik vind het een leuke uitdaging om sportprestaties te kunnen verbeteren door middel van een optimaal voedingspatroon.

In mijn vrije tijd ben ik veel in de sportschool te vinden en vind ik het heerlijk om te mountainbiken en hardlopen in de buitenlucht. 

 

Als diëtiste vind ik het belangrijk om, samen met jou, een leefstijl te vinden die bij jou past. Zodat het een leefstijl wordt die je niet voor even, maar voor de rest van je leven vol kan blijven houden. Ik kijk samen met jou naar je huidige voeding, beweging en leefstijl om hierin stap voor stap kleine veranderingen te maken die bij jou passen, zonder dat dit als dieet aanvoelt. Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van eetstoornissen en weet hoe het is om aan de andere kant van de tafel te zitten. Hierdoor heb ik ook geleerd hoe belangrijk het is dat er naar je geluisterd wordt. Daarnaast heb ik geleerd dat eten leuk kan zijn en geen dagelijkse struggle hoeft te zijn. Dit wil ik ook overbrengen op jou!